Adventsretraite

Advent 2022: Het Woord is mens geworden

Steun ons

zaterdag 5 maart 2022

Ignatiaans Bidden

“Hem achterna”

www.ignatiaansbidden.org – 40-dagenretraite 2022

Welkom in de digitale 40-dagenretraite Hem achterna.

Nota bene. Elke zaterdagmorgen kunt u deelnemen aan de online geleide gebedstijd met de schrijfster van onze adventsretraite, Myriam Van de Eynde. De meditatie is rechtstreeks te volgen vanaf 9u30 via Zoom. Klik hier om deel te nemen via Zoom. De link is werkzaam vanaf 9u15. Het is ook mogelijk om de meditatie te volgen op YouTube, vanaf 9u30 stipt. Klik hier voor YouTube.

Afdrukken Gebedsteksten afdrukken
Afdrukken Alleen bijbeltekst en gebedsuggesties

1. Wat zoek je? – Johannes 1:38

  

2. Begin van het gebed

Ik neem de tijd om stil te worden. Ik vraag God me te openen voor zijn aanwezigheid, voor zijn gulle, genadige liefde.

3. Bijbeltekst voor vandaag, zaterdag 5 maart: Lucas 5:32

Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar om zondaars aan te sporen een nieuw leven te beginnen.

4. Gebedsuggesties bij de bijbeltekst van de dag

5. Einde van het gebed

Ik breng voor God wat me geraakt heeft en nu bezighoudt. Ik kijk naar wat is en vertrouw het Hem toe.

6. Terugblik op het gebed

Ik noteer wat mij heeft geraakt – een woord, een zin, een gedachte – en hoe ik mij erbij voelde: onrustig, vredevol, gelukkig, dankbaar, verdrietig, angstig, opgelucht, vertrouwend? Wat wil ik meenemen de (volgende) dag in?

Bijkomend materiaal

Inleiding 40 dagen: Hem achterna (lees meer)

Citaat 2: Dank aan het verborgen Licht (lees meer)

Gebedstip 2: De tijd (lees meer)

Je gebedservaring delen met anderen

1. Schrijf iets in het gastenboek

2. Kom – online – samen met andere deelnemers bij jou in de buurt of ver weg

3. Deel een tekst van deze retraite via Facebook of Twitter via de website.

Terug naar "Archief Gebedsmails"